zondag 24 augustus 2008

Local food

Deze dagen ben ik me volop aan het voorbereiden om dan waarschijnlijk vanaf woensdag het veld in te trekken. Hopelijk lukt dat, want je weet hier maar nooit. We hunkeren hier wel een beetje naar ontspanning. Waarom? Wel, op voorhand hadden we altijd gehoord dat de Oegandezen in het weekend niets doen en dat de gemiddelde buitenlandse thesisstudent zo'n 1 tot 2 weken kan reizen. Maar voorlopig hebben we letterlijk nog geen enkele echte vrije dag gehad. Het werken op zich is echt geen pobleem, maar een beetje ontspanning mag toch af en toe ;)

Over het lokale eten: dat valt echt wel goed mee! Vlakbij ons guest house hebben we een restaurantje ontdekt met een heel vriendelijke en gedienstige bazin (Christine). 'k Denk dat we er nu al zo'n 10 keer gaan eten zijn en de borden zijn steeds rijkelijk gevuld. Het gaat als volgt: we (=Katrien, Kristof en ik) komen aan, Christine schuift de stoelen onder ons gat, we vragen wat ze in huis heeft, ze gaat even checken wat de pot schaft en vervolgens bestellen we. Het leuke is dat we niet à la carte eten, maar dat we zelfs ons eigen bord samenstellen naar onze goesting. De maaltijd bestaat steeds uit een combinatie van 1 bord (met: matoke = gekookte banaan, spinazie, bonen, cassava, sweet potaties en/of rice) en 1 kommetje (met vlees/vis in een sausje). De service is trouwens ook altijd zeer snel, vandaar dat we altijd terugkeren. Gisteren probeerden we eens een ander restaurantje om te kunnen vergelijken, maar daar rekenden ze dan weer veel te veel geld aan. Natuurlijk hebben we de prijs naar beneden gehaald ;)


Op naar het veld nu! Mss ga ik dan even niets meer kunnen posten.

Doeiiii

Geen opmerkingen: