dinsdag 23 september 2008

Queen Elisabeth National Park

Yes, we hebben de schitterende natuur van Oeganda al kunnen bewonderen. Zondag trokken Katrien, Bahat (onze veldassistent) en ik namelijk naar het Queen Elisabeth National Park. Het was zo'n 4 uur rijden met lokaal transport. Eenmaal aangekomen in de vroege avond troffen we meteen een leuk gezelschap van 2 Spanjaarden, 2 Argentijnen en 2 Duitsers aan. De volgende ochtend zouden ze met een jeep een game drive doen, en wij konden meteen mee!

Om 6u stond onze jeep en gids klaar. Gedurende een prachtige zonsopgang zagen we al enkele mooie dieren: oa waterbuffels, gazelles, antilopes, bavianen. Eigenlijk best veel van hen, maar we wouden het betere dierenrijk: leeuwen, olifanten en luipaarden. Giraffen en neushoorns zijn er niet in dit park. We zaten met 4 man op het dak, echt wel chic. Maar dan sloeg het noodlot toe: autopech temidden van het park! De gids belde meteen een mechanicien, maar dat zou lang duren. Na zo'n 3 kwartier passeerde een andere groep ons en de Australische chauffeur wist ook iets van auto's en herstelde de jeep! Ondertussen namen we veel foto's van kuddes buffels. En jawel, we zagen op de terugweg nog een kudde van ongeveer 15 olifanten!


Maar het beste moest nog komen. Na een lunch gingen we aan de kust eens kijken welke dieren er aan de waterkant zaten. Wat we daar zagen was schitterend: grote groepen olifanten, nijlpaarden en buffels door elkaar. En in de namiddag stond er een boottocht naar daar op ons programma! Toen we met de boot vertrokken waren alle dieren er nog en het was schitterend: zo'n 80 olifanten, nijlpaarden, buffels, enkele krokodillen, visarenden, pelikanen en veel andere vogels. Vooral de olifanten waren super, k heb enkele mooie filmpjes. Die avond smaakte onze maaltijd des te beter! De volgende dag zouden we alweer vertrekken, jammer genoeg zonder een leeuw te zien.


Maar eerst deden we nog een begeleide wandeling rond het peninsula. Daarbij geen massa aan dieren, maar dat was ook niet verwacht. Toen we en taxi terug wouden nemen hoorden we dat er op een bepaalde plek op de terugweg 2 leeuwinnen zaten. En jawel, we hebben ze gezien! Wat een geluk. Verder bezochten we nog een krater van een vulkaan waarin een zoutmijn gevestigd is (alles met mankracht). De lokale gids kon ons veel vertellen. Voila, en nu zijn we net terug in eens studiegebied.

Morgen werk ik een beetje in het office en daarna trek ik voor waarschijnlijk een week naar 2 andere en kleinere studiegebieden. En daarna nog tot de 14de alles afwerken in dit studiegebied, terug naar Kampale en naar Tanzania!

Groeten!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

amai ik kan ni wachten om daar de foto's van te zien! succes nog daar met het onderzoek in de kleinere onderzoeksgebieden!

Dieter zei

is niice..